19/05/2024
14.8 C
Novi Pazar

Godišnja izložba arhitekture na DUNP – mladi oduševljavaju projektnim idejama posjetioce (FOTO)

Državni Univerzitet u Novom Pazaru trenutno je domaćin godišnje izložbe arhitekture koja je privukla pažnju mnogobrojnih posjetilaca. Studenti i ove godine predstavljaju svoje najbolje radove i realiziraju interaktivne projekte, a izloženi su i master radovi.

Državni univerzitet u Novom Pazaru (DUNP) i ove godine organizuje izložbu arhitektnoskih radova studenata koji su na početku ili na kraju osnovnih ili master studija ovog smjera.

Izložba je obuhvatila širok spektar projekata, uključujući projekte urbanističkih rješenja, vikendica, kuća, stambenih zgrada i škola. Posjetioci imaju jedinstvenu priliku da se uključe u interaktivno projektovanje, virtuelne obilaske i testiranje svog znanja kroz nijeme karte i kvizove. Osim toga, poseban štand posvećen geometriji oblika privukao je također pažnju posjetilaca.

“S obzirom na to da smo za organizaciju izložbe imali relativno malo vremena, uspjeli smo da završimo sve što smo planirali, da sredimo prostor i priložimo sve radove naših studenata”, rekao je Hamza Ajdinović, član organizacionog tima i student druge godine.
Jedan od najznačajnijih dijelova izložbe su master radovi svršenih studenata, koji predstavljaju njihove završne projekte i krunu njihovog obrazovanja. Ovi radovi su, kako kažu organizatori, svijetli primjeri inovativnosti i stručnosti.

Ajdinović nam je također kazao da je zadovoljan posjetom izložbe i poziva sve zainteresovane da narednih dana posjete Univerzitet i uživaju u izložbi.

“Posjećenost je zaista velika, s obzirom na to da je izložba tek otvorena, mogu reći da je za nekih sahat vremena sigurno oko stotinak ljudi prošlo kroz Državni Univerzitet i pogledalo radove studenata. Izložba traje do petka, a možete je pogledati u periodu od 10 do 16 časova” – kazao je Ajdinović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime