13/05/2024
9.5 C
Novi Pazar

Sa novopazarskog univerziteta samo dva potpisa podrške građanskim protestima

Svega dva profesora Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) potpisali su apel "Proglas akademske javnosti" kojim se pruža podrška građanskim protestima "Srbija protiv nasilja", saznaje radio Sto plus.

IZVOR:Beta

Jedan od potpisnika, profesor biologije Dejan Mirčić izjavio je za radio Sto plus da je iz više razloga podržao proteste.

“U društvu u kome je dozvoljeno neistomišljenike nazivati hijenama i lešinarima, u kome je moguće da niko ne preuzima odgovornost ni za šta, pa čak ni kada je u pitanju masakr kakvom nema primera u istoriji, u kome nema slobode medija i pravde podjednako za sve, u kojoj se umetnici nazivaju šljamom samo zato što drugačije misle, a ratni zločinci slave kao heroji, mora se makar reći da ste protiv toga”, rekao je Mirčić.

Mirčić je dodao da se apelom od najviših državnih funkcionera zahteva da preuzmu odgovornost za sve češće slučajeve nasilja u društvu.

“Reč je o jednoj njima davno zaboravljenoj pojavi zvanoj moral. Da ga ima do sada bi već pljuštale neopozive ostavke. Ipak, svedoci smo da se to ne dešava, a čitava stvar se zataškava i gura u zaborav”, naveo je Mirčić.

Više od 1.800 profesora, istraživača i saradnika univerziteta i instituta u Srbiji, podržalo je građanske proteste koji se pet sedmica odvijaju na ulicama gradova, pozivajući na hitno ispunjene zahteva okupljanja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime