02/05/2024
11 C
Novi Pazar

Profesori DUNP: Čekanje akreditacije uoči upisa nepravedno i štetno

Profesori i saradnici Departmana za pravne nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) smatraju da je odluka o čekanju akreditacije uoči samog upisa studenata "izuzetno nepravedna, štetna i tendenciozna".

Oni su u saopštenju za javnost naveli da su podneli prigovor i da očekuju da postupajući organ ispravi ovu odluku.

“Javnost, a naročito svi oni mladi ljudi koji su planirali da upišu studije prava na DUNP, kao i njihove porodice, koje su ovakvom odlukom najviše oštećene, imaju pravo da znaju sve razloge koji su doveli do ovako nepravednog stanja izuzetno kvalitetan studijski program.  Svakako da ćemo javnost kada za to dođe vreme, o svemu i informisati”, saopštili su profesori.

Oni tvrde da je ovaj Departman, koji postoji već skoro dve decenije, jedan je od najkvalitetnijih na DUNP-u, ali i u Srbiji i šire.

“Reč je o fakultetu koji može biti samo na ponos države i zajednice u kojoj deluje i čijem sveukupnom razvoju doprinosi. O tome svedoči kvalitet nastavnog osoblja, ali i kvalitet studenata, kao i dosadašnji rad i rezultati tog Departmana. Ovu tvrdnju mogu posvedočiti i svi oni koji su na bilo koji način upoznati sa njegovim radom”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, nastavnici i saradnici ovog Departmana “neće sedeti skrštenih ruku i nemo posmatrati kako im neko gasi studijski program, kao i da preduzimaju i da će preduzimati sve mere, kako bi se sporna odluka izmenila”.

Ranije je sa DUNP saopšteno da su studijski programi pravo, ekonomija i srpska književnost i jezik u procesu akreditacije, te da posle pozitivne odluke Komsije za akreditaciju Nacionalnog akreditacionog tela, očekuju da će konkurs na tim programima biti raspisan u septembru.

Kako su istakli, studenti, koji su po ranijoj akreditaciji upisali ove studijske programe, mogu bez ikakvih zakonskih prepreka da nastave i završe studije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime