04/05/2024
9 C
Novi Pazar

Svetionik i Srpski filantropski forum predali novčanu pomoć ambasadi Turske

Srpski filantropski forum i udruženje "Svetionik" iz Novog Pazara predali su danas turskoj ambasadi u Beogradu 2,6 miliona dinara, prikupljenih kao pomoć posle zemljotresa iz februara u kom je u Turskoj stradalo najmanje 50.000 ljudi.

Kako je saopštila Fondacija B92, donaciju su ambasadoru Turske Hamiju Aksoju predali direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić i predsednik udruženja “Svetionik” Mirza Aličković.

“Izuzetno sam ponosan zbog solidarnosti koju su ljudi širom Srbije pokazali prema ovom plemenitom cilju. Pokazali smo da naša solidarnost i humanost ne poznaju granice. Sredstva koja smo prikupili donosiće nadu i olakšanje ljudima kojima je pomoć najpotrebnija i zahvaljujemo svima koji su učestvovali i pokazali svoju solidarnost”, rekao je Aličković.

Udruženje “Svetionik” iz Novog Pazara od 2008. godine sprovodi humanitarne akcije za pomoć lokalnoj zajednici i ugroženima.

Srpski filantropski forum je posle zemljotresa koji je u februaru pogodio Tursku i Siriju, pokrenuo akciju solidarnosti sa tim zemljama a uz pomoć donatora, građana i kompanija prikupljeno je više od šest miliona dinara.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime