18/05/2024
20 C
Novi Pazar

Svetionik: Napad na Aličkovića ne sme proći nezapaženo

Upravni odbor udruženja "Svetionik" saopštio je danas da napad na njenog predsednika Mirzu Aličkovića i njegovu porodicu ne sme proći nezapaženo i ocenio da na institucije treba izvršiti "javni pritisak" kako bi se taj slučaj pravično rešio.

Oni su apelovali na nadležne da obezbede sigurnost građanima i da informišu javnost o ishodima ovog, ali i drugih slučajeva, kako bi se ubuduće sprečili “nasilnički napadi”.

“Ispravan, objektivan i pravičan ishod jednog slučaja i javno obaveštenje o istom sprečava buduće nasilnike koji imaju nameru počiniti nasilje”, stoji u saopšenju.

Aličković je ranije za radio Sto plus kazao da je do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog nasrtaja na njega, suprugu i rođake, došlo zbog “bezazlenog nesporazuma u saobraćaju”.

“Najveći mi je šok što su deca i žena pod traumom. Najmanji bi problem bila svađa, ali to konstantno nasrtanje i nasilničko ponašanje ničim nije bilo izazvano do te mere da se tako ponašaju. Kao da je bilo neko ubistvo, pa da se svete. Ovako, desio se obični saobraćajni nesporazum, a oni brutalno nasrću na ženu sa četvoro dece i majkom, nose metalne palice”, rekao je Aličković.

U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo potvrdilo je da je primilo krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su napale Aličkovića i članove njegove porodice, te da im je postupajući javni tužilac uputio pozive za saslušanje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime