05/05/2024
20.3 C
Novi Pazar

Počinje Zeman festival, večeras nastupa “Mostar Sevdah Reunion”

Koncertom muzičke grupe „Mostar Sevdah Reunion“ koja izvodi sevdalinke u modernim aranžmanima večeras će u Novom Pazaru biti otvoren World Music Fest Zeman, najavio je danas koordinator ove muzičke manifestacije Kenan Mačković.

On je za radio Sto plus rekao da se pripreme za ovaj trodnevni festival privode kraju, i da se prve tonske probe očekuju u poslepodnevnim satima.

„Pripreme u vezi sa postavljanjem bine, rasvetom i ozvučenjem su već pri kraju i večeras će zvuk sevdaha u Novi Pazar doneti bend „Mostar sevdah reunion“. Program se nastavlja sutra nastupom italijanske solistkinje Cecilie Bara sa svojim bendom i takmičenjem „Glas Zemana“, a festival se zatvara koncertom sarajevskog hip-hop benda „Helem nejse“, rekao je Mačković.

Dodao je da će na takmičenju „Glas Zemana“ nastupiti osam takmičara iz celog regiona.

„Prijave su pristizale sa područja Balkana i šire, pa će se tako publici predstaviti i takmičar iz Turske. Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja publike, i da će biti zadovoljeni muzički ukusi svih generacija“, naveo je Mačković.

Koncerti počinju u 21 sat na platou Žitnog trga, a festival se po šesti put organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Grada Novog Pazara i Kulturnog centra.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime