03/05/2024
13.1 C
Novi Pazar

BNV: Pratićemo rezultate konkursa MUP, Bošnjaci da se prijave u što većem broju

Predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Fuad Baćićanin pozvao je danas Bošnjake da se u što većem broju prijave na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za prijem budućih policajaca i saobraćajaca, i da naglase svoju nacionalnu pripadnost.

IZVOR:Beta

Baćićanin je posle sastanka s načelnikom Policijske uprave u Novom Pazaru Nerminom Ljajićem novinarima rekao da se prvi put vodi zajednička kampanja u kojoj se nacionalne manjine pozivaju da se prijave na konkurs.

“Smatramo da se jedino većim zapošljavanjem Bošnjaka u državnim službama može graditi njihovo poverenje u državu u kojoj žive”, rekao je Baćićanin.

Dodao je da će BNV pratiti rezultate konkursa, te da će narednih nedelju dana biti uključeni u kampanju promovisanja konkursa i pozivanju Bošnjaka da se prijave.

Poziv pripadnicima nacionalnih manjina da se prijave na konkurs nedavno su uputili i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Misija OEBS u Srbiji.

MUP je pre nedelju dana raspisao konkurs za 25 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, kao i 12 za Prijepolje.

Među polaznicima u Novom Pazaru, 10 će biti obučeno za policajce, a 15 za saobraćajne policajce, za poslove saobraćajnih nezgoda.

Za potrebe Policijske uprave u Prijepolju 10 polaznika biće policajci, a dva saobraćajci.

Kandidati koji ispunjavaju uslove za upis mogu da se do 11. avgusta prijave u policijskim stanicama po mestu prebivališta, kada se i izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime