25/06/2024
21.5 C
Novi Pazar

Centar za tursku kulturu dobio nove prostorije

U Novom Pazaru danas je svečano otvorena nova učionica u Centru za tursku kulturu, koja je renovirana uz podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Generalni konzul Turske istakao je da je ovaj centar odigrao ključnu ulogu u podučavanju turskog jezika i promociji turske kulture u Sandžaku.

“Otkako je centar otvoren 2011. godine, hiljade mladih iz ovog regiona je uspešno naučilo turski jezik, a mnogi od njih su kasnije nastavili obrazovanje u Turskoj ili se zaposlili u turskim kompanijama u Srbiji. Generalni konzul je naglasio da je podrška TIKA-e i dalje ključna za razvoj ovakvih kulturnih i edukativnih inicijativa”, rekao je danas generalni konzul Bašar Bašol na svečanom otvaranju.

U svom govoru, generalni konzul je izrazio zahvalnost svima koji su doprineli uspehu Centra za tursku kulturu, uključujući gradonačelnika Nihata, direktora Kulturnog centra Novi Pazar, direktoru Centra za tursku kulturu, kao i profesore i saradnike.

On je ovom prilikom naglasio važnost ljudskih odnosa između dve zemlje i istakao da je učenje jezika jedan od ključnih elemenata za jačanje veza između Turske i Srbije.

Ove godine, oko 300 mladih završilo je kurseve turskog jezika na različitim nivoima u Centru za tursku kulturu, što svedoči o sve većem interesovanju za turski jezik i kulturu.

Učionica je opremljena uz podršku TIKA-e i njenog predstavnika u Beogradu, koji je istakao važnost ovakvih projekata za jačanje kulturnih i obrazovnih veza između Turske i Srbije.

Sve prisutne je pozvao da iskoriste priliku da se bolje upoznaju s turskom kulturom i jezikom kroz aktivnosti Centra za tursku kulturu u Novom Pazaru.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime