06/05/2024
14.9 C
Novi Pazar

Mujagić: Ugljanin i SDA ne doprinose razvoju Sandžaka

Predsednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) Sjenice Munib Mujagić ocenio je danas da lične i uvrede na račun partije kojoj on pripada od strane predsednika Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina ne doprinose međupartijskoj saradnji i poboljšanju kvaliteta života Bošnjaka Sandžaka.

Ugljanin je posle proglašenja predsednika Srbije Aleksandra Vućića za počasnog građanina Sjenice izjavio da je takva odluka Skupštine tog pešterskog grada “mazohizam nad samim sobom”.

On je na konferenciji za novinare rekao i da su “takozvane bošnjačke stranke pokazale do koje mere su neljudi” i spremni na poniženje radi opstanka na vlasti.

“Hoću da verujem da je Ugljanin to rekao nenamerno, kao sklop određenih okolnosti, ali moram i da odgovorim na takve ocene jer to ne doprinosi saradnji i poboljšanju situacije u Sandžaku”, naglasio je Mujagić na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

Komentarišući deo Ugljaninove izjave da je Vučić bio inspirator zločina genocida nad Bošnjacima u Sjenici, u kojoj živi 82 odsto Bošnjaka, Mujagić je podsetio da je i Ugljanin učestvovao u vladi tadašnjeg premijera Aleksandra Vućića, “kada mu to uopšte nije smetalo”.

On je ovom prilikom podsetio da se Sjenica “zahvaljujući podršci predsednika Vučića” ubrzano razvija, a da SPP uspešno završava svoje i projekte počete u vreme kada je SDA imala lokalnu vlast u toj opštini.

Mujagić je naveo da se uz podršku države tu grade vrtić, škola i bolnica.

On je ocenio da je iz tih razloga na svečanoj sednici skupštine “doneta ispravna odluka” da se u znak zahvalnosti predsednik Vućič proglasi počasnim građaninom Sjenice.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime