08/05/2024
23.3 C
Novi Pazar

U Novom Pazaru rok i džez festival Dan zauvek

Muzičari iz nekoliko okolnih gradova organizuju u sredu, 23. avgusta, u Novom Pazaru deseti Muzički festival “Dan zauvek“.

Festival se organizuje pod sloganom „Za one koji nisu sa nama, zbog onih koji dolaze za nama!“, a u čast preminulih muzičara, ali i podrške mladim bendovima iz Novog Pazara, Raške i Kosovske Mitrovice.

Na festivalu će učestvovati bendovi ’De sad?, Hrabri i nerealni (Vesko tribute band), Sigma i prijatelji, džezer Pera Rakić i Adem Mehmedović.

Jedan od organizatora manifestacije Tigrin Kačar rekao je za portal Free media da su prethodih devet festivala organizovali u susednoj Raški.

“Konačno ovaj festival organizujemo u Novom Pazaru, a on je od ove godine deo kalendara godišnjih dešavanja Kulturnog centra. Nadamo se da ćemo uticati na mlade, da se i oni organizuju i nastave ovako ubuduće se okupljaju“, rekao je Kačar.

On je pojasnio da je festival sponatno nastao 2009. godine, kao memorijalni koncert rok i džez muzike u znak sećanja na Veselina Veska Gacaferija iz Raške, koji je preminuo godinu dana ranije.

“Publika je dobro prihvatila naše nastupe, tako da je spontano nastao festival rok, bluz i džez muzike. Suština festivala je da predstavimo javnosti mlade muzičare i bendove, ali da na njemu nastupaju i veterani lokalnih bendova“, kaže Kačar za naš portal.

Njega posebno raduje što će u okviru džez bloka nastupati mladi novopazarski pijasnista Adem Mehmedović sa Perom Rakićem iz Kosovske Mitrovice.

Festival Dan zauvek počinje u sredu, 23. avgusta, u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra u Novom Pazaru u 20 časova.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Pazar i novopazarski Kulturni centar.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime