22/07/2024
22.5 C
Novi Pazar

Alen Sejdović – sandžački “dijamant koji još treba da se brusi”

Nova nada novopazarske atletike Alen Sejdović, u nizu prethodnih, ostvario je još jedan uspjeh, osvojivši 116. medalju.

IZVOR:behar.tv

On je na 2. Zagrebačkoj milji, međunarodnom takmičenju održanom u nedjelju , briljirao i postigao još jedan sjajan rezultat

U trci Zagreb Run, na pola milje od 804 metra, Alen Sejdović je za trkače 3. i 4. razreda, bio prvi sa rezultatom 02:43.41, drugo mjesto osvojio je Karlo Tušek s 03:04.33 i treće Filip Kasumović s 03:05.19.

Na takmičenju kod zagrebačkih fontane i Sveučilišne knjižnice učestvovalo oko 500 trkača u tri kategorije takmičenja.

Alen je i u Zagrebu ponio ovacije, o njemu su izvještavali hrvatski nacionalni mediji.

“Ja sam dobar atletičar, imam 115 medalja, danas ću se boriti za 116 i nadam se da će ovaj pehar biti moj. Jesil im rekao šta ćeš da budeš kad porasteš? Evropski šampion. Bravo!”.

Nakon još jedne zlatne medalje nastavlja sa treninzima. Od skora pod budnim okom trenera i legendarnog sandžačkog i jugoslovenskog atletičara Rifata Zilkića, kao i trenera u AK Novi Pazar Edvina Zilkića.

Poručuju da je Alen dijamant koji treba da se brusi, kako bi prošao sve kategorije i stigao do seniora sa vrhunskim rezultatima.

“On je jedan klasični srednjoprugaš, sada pobjeđuje u tim srenjeprugaškim disciplinama. On je izuzetno brzo dijete. Veoma je uporan, voli da trenira, ima izgrađen pobjednički mentalitet, a to jedan od veoma bitnih faktora u atletici. Veoma je superioran i to je pokazao na svim domaćim takmičenjima. Njegov otac se veoma interesuje, nije bio zadovoljan nastupima u Srbiji i već je pobjeđivao na takmičenjima u regionu i s time se nije zadovoljio. Pobjedio je na jednoj prestižnoj trci u zagrebu i time pokazao da na jega moramo ozbiljno računati. Očekujemo da će on biti predvodnik jedne sjajne generacije”, rekao je najbolji trener atletike u Novom Pazaru.

“Planiramo da ga ubacimo  svakodnevni trening, profesionalni. Primjetili smo kod njega izdržljivost, predanost. Njegova porodica dosta to prati i ulaže u njega. Tek smo sad na nekom dobrom početku, nadam se da će to da rezultira nekim dobrim rezultatima”, istakao je trener Edvin Zilkić.

Alen Sejdović je rođen 2013. godine u Novom Pazaru, atletikom je počeo da se bavi prošle godine, Na 70. uličnoj trci Begrada, najstarijoj atletskom manifestaciji u prijestolnici Srbije, trčeći bez jedne patike jer mu je u gužvi ispala na startu, bio je brži od najboljeg u toj konkurenciji i osvojio zlatnu medalju. Tada je poput svjetskih asova staze napravio “bum” i postao nova atletska i sportska nada Novog Pazara i Sandžaka.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime