11/05/2024
16.1 C
Novi Pazar

Zajedno: Organizovani napad na Predraga Voštinića je pokušaj ubistva

Napad na političkog aktivistu Lokalnog fronta Predraga Voštinića nova je manifestacija politike terora režima Aleksandra Vučića, saopšteno je danas iz stranke Zajedno.

IZVOR:Beta

“Onaj ko je pokušao da ubije Peđu nije to učinio samo da bi ga ućutkao i sprečio u daljoj borbi za Srbiju bez nasilja, već je demonstrirao nameru vladajuće elite da zastraši i povredi svakog ko nije građanin pokorni. Organizovani napad sa dva vozila ne može biti ništa drugo do pokušaj ubistva”, ocenjuje se u saopštenju.

Tehnički organizatori protesta “Srbija protiv nasilja” su naveli da “inspiratoru svog nasilja i kreatoru mržnje u našoj zemlji” poručuju da će napad na bilo koga od slobodoumnih građana, učvrstiti “borbu za normalan i civilizovan život”.

“Povrede će, nadamo se brzo, zaceliti, kosti će srasti, a vaše će nasilje probuditi novu snagu u beskompromisnim borcima za slobodu. Istorija poznaje režime koji vladaju strahom i mržnjom. Istorija nas uči da se takvi režimi ruše pred snagom solidarnih građana. Organizatori protesta ‘Srbija protiv nasilja’ poručuju Aleksandru Vučiću i njegovim nasilnicima da ovaj sraman i kukavički čin neće proći nekažnjeno”, zaključuje se u saopštenju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime