03/05/2024
10.2 C
Novi Pazar

Kurti: U napadu u Banjskoj ubijen jedan policajac, a drugi ranjen

IZVOR:Kossev

U selu Banjska na Severu Kosova napadnuti su pripadnici Kosovske policije, usled čega je jedan poginuo a drugi je povređen – saopštio je kosovski premijer, Aljbin Kurti.

Navodi da se napad dogodio oko 03.000 ujutru, da je poginuo policijac sa činom narednika, a da je povređen pripadnik pogranične policije koji je van životne opasnosti.

„U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem“, naveo je Kurti.

Osudio je ovaj zločin, navodeći da je reč o terorističkom napadu, te ga je povezao sa „organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda“.

„Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo“, naveo je Kurti.

Sa druge strane, navodi da će izvršioci zločina i njihovi nalogodavci „propasti, biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni“.

„Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i koordinisane da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste“, naveo je.

KoSSev portal je ovog jutra pokušao da sazna više o ovom slučaju u Kosovskoj policiji regiona Sever, međutim, do objavljivanja ove vesti nismo uspeli da stupimo u kontakt sa zamenikom komandira Kosovske policije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime