04/05/2024
9 C
Novi Pazar

Igralište u Ulici palih boraca, ne ruši se spomenik i ne seku borovi

Na parceli u Ulici palih boraca počela je izgradnja igrališta za decu, a iz lokalne samouprave Novog Pazara demantovali su navode sa društvenih mreža da je taj plac prodat za izgradnju višespratnice, kao i da će se rušiti spomenik poginulim u Drugom svetskom ratu.

Pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj rekao je radiju Sto plus da su sve insinuacije na društvenim mrežama netačne, te da su započeti radovi na parternom uređenju te parcele, odnosno, na izgradnji igrališta za decu.

“Neće biti uklanjanja spomenika, neće biti seče borova. Parcela je u vlasništvu grada, radiće se parterno uređenje, postaviće se rekviziti za igranje dece, sprave za teretanu na otvorenom, reflektori za noćno osvetljenje, a ceo kompleks biće oplemenjen novim sadnicama i mobilijarom”, rekao je Škrijelj.

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije i snimci na kojima se vide bageri koji su počeli da kopaju, a u komentarima se, između ostalog, iznose sumnje da će se na toj parceli “graditi višespratnica”, “poseći borovi” i “ukloniti spomenik” pripadnicima Narodnooslobodilačke borbe.

Radove na parternom uređenju te parcele izvodi novopazarska kompanija “Iskop gradnja”, a rok za završetak je 27. decembar.

Osim radova na toj lokaciji, u toku su ili će uskoro početi parterna uređenja parcela kod solitera na Autobuskoj stanici, iza zgrade penzionera u Ulici Mehmeda Alibašića i platoa na levoj obali reke Raške u centru grada.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime