04/05/2024
13.7 C
Novi Pazar

OEBS u Novom Pazaru organizuje radionice za mlade

Misija OEBS-a u Srbiji organizuje u Novom Pazaru tronedeljni program radionica na kojima će mladi moći da unaprede znanja i razumevanja demokratskih procesa i struktura, mehanizama koji mogu da koriste u ostvarivanju prava, kao i načina učestvovanja u procesima javnog odlučivanja

Kako se navodi u pozivu, program koji počinje naredne nedelje, pokriće 13 tema od važnosti za mlade, među kojima su uloga i odgovornost zakonodavne vlasti, pregled sudske vlasti, borba protiv korupcije, izbori i izborno pravo, transparentnost institucija vlade, te medija kao čuvara demokratskog društva.

Mladi će, osim toga, steći znanja o misiji OEBS-a u Srbiji, ustavu i vladavini prava, građanima i zakonu, toleranciji, jednakosti i nedskriminaciji, dijalogu i posredovanju, kao i o učešću mladih u procesima javnog odlučivanja i osnovama za birače koji prvi put koriste biračko pravo.

Radionice će se održavati svakog radnog dana u novopazarskoj kancelariji misije OEBS-a, od ponedeljka, 23. oktobra do 9. novembra, od 17 do 19 časova.

Prednost imaju učesnici od 18 do 30 godina, kao i oni koji se prijave za ceo program.

Rok za prijavu je četvrtak, 19. oktobar, a sve dodatne informacije, kao i prijavnica dostupni su OVDE.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime