29/04/2024
21.4 C
Novi Pazar

ZNP: „Palestinska šuma“ kao simbol saosjećanja građana Novog Pazara

Građani okupljeni oko inicijative Za Zdrav Novi Pazar (ZNP) planiraju da u subotu, 21. oktobra izvrše pošumljavanje parcele na Paričkom brdu iznad Novog Pazara sa 3.000 sadnica crnog bora i pozivaju sve građane Novog Pazara da im se pridruže u ovoj akciji.

IZVOR:behar.tv

„Parcela je okrenuta prema gradu, osunčana i kao takva ispunjava sve naše željene uslove. Saglasnost za sadnju smo dobili od javnog preduzeća ”Srbijašume”, koja nam je ustupila svoju parcelu, i ovim putem se zahvaljujemo na korektnoj i srdačnoj saradnji“, stoji u njihovoj objavi na zvaničnoj facebook stranici ove organizacije.

Naglašavaju da inicijativa ima politiku djelovanja i jasan stav da ne dobija sredstva iz javnih fondova, kako bi sačuvali integritet i slobodu u stavovima.

„Organizovani smo tako što smo odredili članarine koje članovi na dobrovoljnom planu uplaćuju i onda od tih sredstava sprovodimo projekte“, te kažu da na taj način i finansiraju  projekat koji će sprovesti u subotu.

„Donijeli smo odluku i sadnice želimo posvetiti žrtvama Palestine i neka ovo bude prva ”Palestinska šuma” u svijetu, kao simbol saosjećanja građana Novog Pazara sa potlačenim narodom Palestine“, smatraju najvažnijom stvari ovog projekta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime