06/05/2024
21.4 C
Novi Pazar

Ubijeno najmanje 4385 Palestinaca, uključujući stotine djece

Palestinski mediji saopćili su da je najmanje 11 Palestinaca ubijeno u izraelskom napadu na grad Kan Junis na jugu Gaze, te da Izrael napada južni grad Rafah, a medicinski izvori u Gazi saopćili su u nedjelju da je u napadima tokom noći na području Gaze ubijeno više od 50 Palestinaca.

IZVOR:etto.ba

Napadi su uslijedili nekoliko sati nakon što je glasnogovornik izraelske vojske kontraadmiral Daniel Hagari pozvao stanovnike Gaze da se evakuiraju prema jugu, dalje od opasnosti.

“Radi vaše vlastite sigurnosti krenite prema jugu. Nastavit ćemo napadati u području grada Gaze i pojačati napade”, rekao je Hagari izraelskim novinarima u subotu.

Izrael je započeo potpunu opsadu Gaze nakon prekograničnog napada Hamasa na jug Izraela sedmog oktobra u kojem je ubijeno 1400 ljudi, uglavnom civila, u šokantnom napadu koji je traumatizirao Izrael.

Ministarstvo zdravstva Gaze saopćilo je u subotu da su izraelski zračni i raketni napadi u znak odmazde ubili najmanje 4385 Palestinaca, uključujući stotine djece, a više od milion od 2,3 miliona ljudi na malom teritoriju ostalo je bez domova.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime