18/05/2024
20 C
Novi Pazar

Lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, prvi Biševac, drugi Memić, bez Mahmutovića, Bačevca i Hasanovića

Gradska izborna komisija Novog Pazara proglasila je izbornu listu “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” za lokalne izbore u ovom gradu, a prvi na listi je dosadašnji gradonačelnik Nihat Biševac, saznaje radio Sto plus.

Drugi na listi sastavljenoj od 47 kandidata za odbornike je aktuelni ministar omladine i turizma Husein Memić, a treća Alma Šarenkapić, potpredsednica Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru.

Prvih pet na listi kompletiraju Vahidin Melajac i Edina Rašljanin.

Kandidati za odbornike su i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić (šesti na listi), doskorašnja članica Gradskog veća Ulfeta Demčović (8.), kao i šef Kabineta gradonačelnika Samir Lekić (11. na listi).

Nekadašnji vršilac dužnosti direktora Parking servisa i “Gradske čistoće” Armin Mehović je na 17. mestu, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Enes Buhić na 21. mestu, a pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić na 23. mestu.

Vršilac dužnosti direktora Muzeja “Ras” Elmir Habibović je 28. na listi, bivši direktor Zavoda za urbanizam Suat Ljajić je četiri mesta slabije kotiran, dok je direktor lokalne Poreske uprave Mirzet Bojadžić na 36. mestu.

Na listi se nalaze i atletičarka Teodora Simović (38.) i odbojkaš Elvir Zuković ( na 44. mestu), a ko su ostali kandidati za odbornike u lokalnom parlamentu pogledajte ovde.

Ono što je upadljivo je da među kandidatima za odbornike nema vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice i nekadašnjeg gradonačelnika Meha Mahmutovića, predsednika Sandžačke demokratske partije Nihada Hasanovića, visokog funkcionera te stranke Muamera Bačevca, ali ni dosadašnje predsednice lokalnog parlamenta Anele Šemsović.

Lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” sastavljena je, kako je navedeno, od članova Sandžačke demokratske partije i Socijaldemokratske partije Srbije.

Za razliku od ranijih izbora, na listi nema članova Stranke za Sandžak.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime