17/05/2024
11.9 C
Novi Pazar

Lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”: Bačevac, Vukanić, Jolović, Petrović

Na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” za parlamentarne izbore nalazi se šestoro kandidata za narodne poslanike iz Sandžaka, od kojih je jedino Muamer Bačevac među prvih 100, saznaje radio Sto plus.

Taj lekar iz Novog Pazara, član Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i član republičkog parlamenta tokom četiri mandata, nalazi se na 31. mestu liste od 250 kandidata, što je za 11 pozicija bolje nego na prethodnim izborima.

Pravnica iz Sjenice, zamenica načelnika Opštinske uprave Aleksandra Vukanić (SNS) nalazi se na 149. mestu, pa se ulasku u parlament može nadati u slučaju ubedljive pobede te koalicije ili odustajanja kandidata ispred nje.

Četiri pozicije lošije plasiran od nje je novinar, član Opštinskog veća Priboja Dragan Ljeljen (SNS).

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru Nikola Jolović je na 166. mestu, što je za 16 mesta bolji rang na listi nego na prethodnim izborima kada sa 182. pozicije nije uspeo da se domogne četvrtog mandata narodnog poslanika.

Na 171. mestu je pneumoftiziolog Branko Popović (SNS) iz Nove Varoši, a 206. poziciji predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Tutinu Rade Popović.

Za razliku od prethodnih izbora na listi koalicije okupljene oko naprednjaka iz ovog kraja nema Krsta Janjuševića (SNS), Jasmina Hodžića (SDPS), Milanke Jevtović Vukojičić (SNS) i Jadranke Terzić (SNS).

Vučević, Brnabić, Orlić, ali i Tomašević, Rebrača, Vraneš, Kolundžija, Gujon…

Prvi na listi kandidata je predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević, druga premijerka Ana Brnabić, treći je istoričar Dejan Ristić, a slede doktorka Marija Zdravković, pa dosadašnji predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Šesta među kandidatima vladajuće stranke je operska pevačica Ljubica Vraneš, a odmah za njom violinista Jovan Kolundžija.

U prvih deset su još i poitikolog Marina Raguš, profesor Stojan Radenović i ekonomista Dejan Tomašević.

Pri vrhu liste su i Nikola Selaković, Arno Gujon, Milenko Jovanov, Sandra Božić i Zlatibor Lončar, kao i Željo Rebrača, Tatjana Macura i Goran Rakić.

Pored Srpske napredne stranke i Socijaldemokratske partije Srbije, koaliciju čine i Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Pokret socijalista, Srpska narodna partija i Zdrava Srbija.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime