03/05/2024
10.4 C
Novi Pazar

Za zdrav Novi Pazar: Bez konkretnih mera za smanjenje zagađenja vazduha

Član neformalne grupe građana „Za zdrav Novi Pazar“ Haris Ibrahimović rekao je danas da Gradska uprava do sada nije preduzela bilo kakve konkretne mere za smanjenje zagađenja vazduha u gradu.

Ova inicijativa jedna je od osam ekoloških organizacija koje su krajem marta ove godine osnovale Eko blok sa ciljem da se unapredi kvalitet vazduha u gradu.

Ibrahimović je za radio Sto plus izjavio da su još tada apelovali na nadležne da se letnji period iskoristi za konkretne aktivnosti u cilju smanjenja zagađenja vazduha tokom zimskog perioda.

„Osim zamene individualnih ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet ništa drugo nije učinjeno da se poboljša kvalitet vazduha u gradu“, istakao je Ibrahimović.

On je izrazio očekivanje da će komunalna policija u zimskom periodu preduzeti mere za smanjenje emisije štetnih materija iz ložišta fabrika, zgrada i kuća koje lože ekološki neprihvatljive stvari, te da će se bar na taj način „pokazati doza ozbiljnosti i spremnosti za promene“.

Dodaje da je u narednom periodu planirana nabavka prečišćivača vazduha za obdaništa i druge obrazovne ustanove, ali i organizovanje brojnih tribina i akcija vezanih za podizanje ekološke svesti i poboljšanja kvaliteta vazduha.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime