19/05/2024
14.3 C
Novi Pazar

Proglašena lista koalicije SPP i DSHV

Republička izborna komisija proglasila je večeras listu koalicije Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) za parlamentarne izbore i na njoj se nalazi 65 kandidata za narodne poslanike.

Prvi na listi je lider Stranke pravde i pomirenja i potpredsednik Skupštine Srbije u prethodnom mandatu Usame Zukorlić, dok je na drugom mestu zamenik predsednika te partije i ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Edin Đerlek.

Na trećem mestu je potpredsednik SPP i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Rejhan Kurtović, četvrtom članica Vijeća DSHV Nataša Stipančević, a petom potpredsednica SPP Sabira Hadžiavdić.

Prvih 10 na listi kompletiraju Edin Numanović, Sead Redžović, Mersudin Kurtanović, Sadika Džanković i Mersija Camović, svi iz SPP, dok je lider DSHV i ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov na 11. poziciji.

Lista, čiji je zvanični naziv “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”, biće na osmom mestu na glasačkom listiću.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime