27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Izložba 27 radova Mehmeda Slezovića

Novopazarski ljubitelji umetnosti narednih dana imaju priliku da pogledaju izložbu 27 radova akademskog slikara Mehmeda Slezovića u Galeriji Multimedijalnog centra i u Muzeju “Ras”.

Izložbu iz novog opusa “Omaž savremenicima“ prati i knjiga sa zbirkom tekstova pod istim nazivom, koju je izdao Kulturni centar u Novom Pazaru.

Ovaj novopazarski slikar se nakon nepune četiri godine likovnoj publici predstavlja novim ciklusom, gde kroz posebnu likovnu strukturu predstavlja portrete istaknutih ličnosti našeg vremena.

Osnivač Kulturnog centra “Vrt 369” Nermin Duštinac rekao je na otvaranju izložbe da ona daje priliku da Slezovića upoznamo na drugačiji način.

“Ovo je izložba značenja, autobiografska, svet viđen očima Mehmeda Slezovića. Sa njim se možemo složiti ili ne, ali daje priliku da slikara upoznamo na drugačiji način. On je sada ličnost, raznovrsna, radoznala, sa stavom, umetničkim, životnim, političkim! Ne samo slikar, u vidu zanimanja, već čovek kao i drugi, koji je ovom izložbom dozvolio sebi malo više slobode, nego što inače radi, da se izrazi kao persona”, rekao je Duštinac.

Foto: freemedia.rs

Slezović je profesor je slikanja i crtanja na Departmanu za umetnost Univerziteta u Novom Pazaru. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije, a do sada je priredio preko 70 samostalnih i više od 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja.

Radovi će biti dostupni publici u galeriji do 23. novembra, a u muzeju do kraja decembra.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime