02/05/2024
12.3 C
Novi Pazar

Novi Pazar: U oktobru povećan ekološki kriminal

Novopazarska policija zabeležila je u oktobru povećanje krivičnih dela koja se odnose na ekološki kriminal, objavljeno je danas u redovnoj mesečnoj analizi rada.

Kako su naveli, tokom oktobra je otkriveno devet ovih krivičnih dela, što je za sedam više nego u oktobru prošle godine, kada su otvrivena dva slučaja ekološkog kriminala.

Policija je tokom oktobra evidentirala ukupno 171 krivično delo, od kojih je procenat rasvetljavanja sa nepoznatim izvršiocem skoro 70 odsto.

“Tokom ovog meseca smo održali povoljno stanje bezbednosti na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Sjenice i ostvarili dobre rezultate rada. U ovom periodu dogodio se jedan pokušaj ubistva koji je rasvetljen, izvršilac je uhapšen i priveden nadležnom tužilaštvu, kao i još jedna osoba zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičng dela“, navodi se u policijskoj analizi dostavljenom medijima.

U oktobru se dogodilo jedno razbojništvo, koje je rasvetljeno, a izvršioci uhapšeni. Policija je uhapsila i dve osobe zbog izazivanja opšte opasnosti, jednu zbog podmetanje požara i paljenje automobila i drugu zbog paljenja kuće i autoperionice.

Nije bilo krivičnih dela teško ubistvo i ubistvo.

“Operativnim radom, policija je u 20 zaplena oduzela nešto više od 30 grama marihuane i kokaina i preko 500 komada različitih vrsta psihoaktivnih supstanci.

Suzbijanjem krijumčarenja i nedozvoljene trgovine, u pet zaplena, oduzeto je oko 300 paklica cigareta i 10 kilograma duvana“, navode u policiji.

Kako su dodali, u oblasti javnog reda i mira evidentirano je 16 prekršaja.

Na putevima koje pokriva Policijska uprava u Novom Pazaru dogodila se 41 saobraćajna nezgoda, poginulih nije bilo, povređeno je 21 osoba, od toga 15 vozača, četiri pešaka i dva putnika.

“Preduzimanjem mera pojačane kontrole saobraćaja, otkriveno je ukupno 2.131 prekršaj. Najzastupljeniji prekršaji su nekorišćenje sigurnosnog pojasa i to 539, zatim nepropisno zaustavljanje i parkiranje 460 i prekoračenje dozvoljene brzine kretanja 429 prekršaja. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola, sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 26 vozača i pet vozača koji su upavljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, piše u analizi.

Policija je u oktobru obezbeđivala 35 javnih skupova, na kojima je prisustvovalo više od 8.000 građana.

U oktobru je boravak prijavilo 2.480 stranih državljana, 82 stranca su podnela zahtev za odobrenje privremenog boravaka, a pet za stalno nasanjenje u Republici Srbiji.

Građanima su uručene 1.522 lične karte, 1.377 putne isprave, 1.177 vozačkih dozvola, a urađeno je skoro 5.000 produženja registracije motornih vozila.

Naveli su da u svim osnovnim školama nasavljaju sa sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, te da se u svim ovdašnjim obrazovnim ustanovama i dalje prisutni policajci pre, za vreme i nakon završetka nastave u obe smene, u cilju veće bezbednosti učenika i zaposlenih.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime