04/05/2024
9 C
Novi Pazar

Parlamentarni izbori: Bošnjaci u četiri kolone

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila 13 izbornih lista, od kojih se na čak četiri nalazi neka od bošnjačkih partija u Srbiji.

Te manjinske partije i koalicije koje računaju na glasove Bošnjaka na glasačkim listićima za parlamentarne izbore nalaziće se od prvog do desetog mesta.

Prva na glasačkom listiću biće koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke, koju čini i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) Rasima Ljajića koja, iako nije registrovana kao manjinska, bošnjačka, najveći broj glasova crpi iz tog korpusa.

Na osmom mestu je izborna lista “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini”.

Izborna lista “SDA Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin” nalazi se na devetom mestu, a RIK je kao desetu po redu proglasila izbornu listu “Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju”.

Rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra ističe danas u ponoć, a najkasnije do 1. decembra biće utvrđena zbirna lista.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime