17/05/2024
11.9 C
Novi Pazar

Maljević: Očekujem reakciju tužilaštva, Zukorlić: Ne znam otkud njen potpis

Glumica Bojana Maljević izjavila je da očekuje da nadležno tužilaštvo reaguje i otkrije ko je falsifikovao njen potpis podrške listi “Usame Zukorlić - Promena je pobeda – Stranka pravde i pomirenja” za lokalne izbore u Beogradu.

Ona je na društvenoj mreži “X” (nekadašnji Tviter) navela da nikada nije dala potpis podrške, niti je član bilo koje političke stranke.

“Postoji overena izjava, na kojoj piše da je Bojana Maljević (sa svim mojim ličnim podacima i detaljima iz lične karte) potpisala i to u ličnom prisustvo overitelja podršku nekoj listi. A ja nisam potpisala ništa nikome, niti sam izgubila ličnu kartu”, napisala je glumica.

Maljević je dodala da se obratila Gradskoj izbornoj komisiji Beograda, ali da je njen prigovor odbijen, zbog čega očekuje reakciju tužilaštva kako bi se pronašao organizator i izvršioci tog krivičnog dela.

“Takođe, očekujem da sud donese odluku da se kazne i liste koje su podržane falsifikovanim potpisima i podacima, da ne mogu da učestvuju na izborima. To bi bilo razumno i odgovorno”, dodala je ona.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić rekao je za “Danas” da se plaši da je neko njihovoj listi “neautorizovano podmetnuo” potpis glumice Bojane Maljević.

“Zaista ne znam otkud potpis Bojane Maljević među našim potpisima. Plašim se da taj potpis nije neko neautorizirano podmetnuo da bi se pravila politički motivisana priča koja odgovora određenim faktorima u Beogradu. Nama nije prvi put da izlazimo na beogradske izbore”, kazao je Zukorlić.

On je dodao da je SPP jedini predstavnik nacionalnih manjina u Beogradu, te da ovo vidi kao ružan pokušaj diskreditacije njihove liste.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime