07/05/2024
20.4 C
Novi Pazar

BNV: Dajte glas bošnjačkim partijama koje će udružiti rezultate

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) pozivalo je danas birače da izađu na izbore i daju glas bošnjačkim partijama koje su spremne da udruže rezultate, zadrže ih u Sandžaku i formiraju stabilne skupštinske većine u lokalnim parlamentima.

Oni su pozvali i bošnjačke partije da javno izraze spremnost da udruže te rezultate i da se na taj način založe za pitanja i interese od vitalnog značaja za Bošnjake.

Iz ovog nacionalnog organa je saopšteno da se na izborima suverenitet daje onima koji će ih u naredne četiri godine predstavljati, donositi važne odluke i zastupati interese na svim nivoima.

“Svoj glas dajte političkim subjektima koji su spremni da nakon izbora formiraju zajednički bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije. Dajte glas onima koji ih neće predati većinskim partijama i utopiti ih u većinske nacionalne interese“, navode u BNV.

Dodali su da je odgovornost na biračima da budućnost predaju onima koji će se boriti za nacionalna i građanska prava, kako bi Sandžak krenuo putem prosperiteta, razvoja i stabilnosti.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime