02/05/2024
15.7 C
Novi Pazar

OCD osudile napad na aktivistu Aladina Paučinca

Novopazarske organizacije civilnog društva (OCD) i građanski aktivisti osudili su napad na predsednika Inicijative slobodnih građana i kandidata za odbornika u Skupštini grada Aladina Paučinca, zatraživši hitnu reakciju nadležnih u procesuiranju vinovnika tog događaja.

Ta udruženja građana ocenila su da je ovakvo nasilničko ponašanje apsolutno nedopustivo i da nas vraća u vreme kada su uzburkane „stranačke strasti“ dovodile do sukoba zbog razlike u mišljenju i uverenju.

“Podsećamo građane i političke partije da je u toku predizborna kampanja, vreme posebno pojačanih “partijskih emocija” i apelujemo na sve da učine dodatan napor ka dostojanstvenom i korektnom ponašanju u javnom prostoru”, navodi se u saopštenju.

Organizacije su ocenile da nas ovakvi događaji dodatno uveravaju da je bezbednost građana Novog Pazara i dalje ugrožena te da takvu situaciju naročito pogoršava „neadekvatno reagovanje policajaca koji su bili prisutni tokom nasilničkog čina“.

“Zbog toga od policije i drugih nadležnih organa zahtevamo da profesionalno i u skladu sa zakonom obavljaju svoj posao i da o svim postupcima i preduzetim merama u ovom slučaju obaveštavaju javnost”, dodaje se u saopštenju.

Saopštenje potpisuju predstavnici Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Urban ina, Akademske inicijative “Forum 10”, Svetionika, Takt-infa, kao i građanska aktivistkinja Zibija Dervišhalidović Šarenkapić.

Aktivista Aladin Paučinac koji se nalazi na izbornoj listi Građanskog pokreta Sandžaka (GPS),verbalno je napadnut juče tokom uključenja uživo na društvenim mrežama.

On je napad opisao kao pokušaj zastrašivanja, ističući da je napadač koristeći uvrede i psovke pokušao da ga ograniči u slobodi izražavanja i kretanja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime