15/04/2024
27.5 C
Novi Pazar

Ljajić: Vučić je u sandžačkim opštinama uradio sve što je obećao, i više od toga

Predsednik Srbije, čije ime nosi izborna lista oko SNS-a "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ocenio je večeras na predizbornom skupu u Novom Pazaru da u svim državnim institucijama Bošnjaci treba da budu više zastupljeni.

Vučić je u Sportskoj hali „Pendik“ rekao da, iako neki tvrde suprotno, podjednako brine o svim građanima.

„Srbija je jednako vaša koliko i moja i morate da imate jednaka prava. Država zato jednako ulaže ovde, kao i u ostalim delovima Srbije“, naglasio je.

Aktuelni predsednik Srbije je članovima i simpatizerima partije kojoj pripada (SNS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) nabrojao infrastrukturne objekte koji se u Novom Pazaru i Sandžaku grade, ili će se graditi-Klinički centar, autoput preko Pešteri, srednja škola u Sjenici… stadion.

„Mi uradimo sve što obećamo, iako ponekad kasnimo“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da svi ti (infrastukturni) radovi nisu i dovoljni, i da će dovođenje ozbiljnog investitora, „koji bi Novi Pazar pretvorio i u industrijski centar“ biti veliki uspeh.

On na ovom skupu nije jasno odgovorio na molbu koju je prethodno izneo predsednik (SDPS) Rasim Ljajić „da Srbija u Ujedinjenim nacijama (pošto je prethodno bila uzdržana) glasa za rezoluciju u korist Palestinaca.

Ljajić je to zamolio Vučića posle poruke članovima i simpatizerima svoje stranke da daju glas SNS-u.

Foto: Radio100+

Ljajić je u svojem obraćanju ocenio da će Sandžačka demokratska partija (SDP) (partija koju je osnovao pre SDPS-a i koje slove za sestrinske stranke) i posle 15 godina na vlasti u Novom Pazaru 17. decembra ostvariti „veličanstvenu“ pobedu.

On je rekao i da se „u svakom delu grada nešto gradi i da Novi Pazar nikad nije bio bolji i lepši“

Ljajić je, ipak, naglasio da pobeda u lokalu „neće značiti ništa“, ukoliko SNS ne ostvari ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima.

On je kao razloge da građani svoj glas daju listi SNS-a, na kojoj je i njegova parija, to što „pobeda Vučića“ znači veće učešće SDPS-a u vladi.

„To znači i da glasate za Muamera Bačevca (poslanika u prethodnom skupštinkom sazivu)“, rekao je Lajić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Vučić je u Sandžačkim opštinama uradio sve što je obećao,“ i više od toga, a njegova lista nudi rešenja za život sad i odmah“.

SDP je večerašnji skup prethodno najavila kao svoj završni preizborni miting u Novom Pazaru.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime