01/05/2024
20.7 C
Novi Pazar

Ugljanin: Neka pobedi onaj ko najviše koristi Sandžaku

Nosilac izborne liste „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ – Čuvari Sandžaka pozvao je večeras Bošnjake da na predstojećim izborima glasaju za one partije za koje su sigurni da ih neće (glasove) predati Beogradu.

On je na završnom skupu u sportskoj dvorani „Pendik“ u Novom Pazaru svim učesnicima izbora (partijama i građanima) zaželeo da “pobedi onaj koji će biti od najveće koristi Sandžaku”.

Na skupu su predstavljeni poslanički i kandidati za odbornike u sandžačkim opštinama na predstojećim, “možda najvažnijim izborima” posle pada Miloševićevog režima, kako je Ugljanin naglasio.

Prema njegovoj oceni, 17. decembra građani će svojim glasovima odlučivati za “opstanak Bošnjaka u Sandžaku ili (Vulinov) Srpski svet, jer velikosrpski nacionalisti pokušavaju da Bošnjaka tu ne bude”.

Ugljanin je naglasio da je na ovim izborima on kandidat za odbornika novopazarske skupštine i da predvodi tim stručnjaka, poštenih i dobrih ljudi, odlučnih da sprovedu promene u korist svih građana Novog Pazara i Sandžaka.

Govornici koji su se članovima i simpatizerima obratili pre njega ukazali su na korupciju na svim nivoima, brojne komunalne, infrastrukturne i ekološke probleme “za šta odgovornost snose oni koji su grad vodili u prethodnih 15 godina”.

Sulejman Ugljanin je dodao da je sve navedeno i bio njegov motiv da kroz lokalnu skupštinu učestvuje u promenama na bolje, ali ocenio i da je u toku stvaranje novog svetskog poretka, “u kojem Bošnjaci, kao jedini narod na Balkanu koji nije rešio svoj status, moraju naći svoje mesto”.

On je ponovio da podržava poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) da, ako nije do toga došlo pre izbora, onda posle 17. decembra sve bošnjačke partije u Sandžaku zajedno formiraju stabilne skupštinske većine.

“Jedan smo narod i budimo jedno i posle izbora”, poručio je Ugljanin.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime