29/04/2024
16 C
Novi Pazar

Najava događaja: Otvaranje izložbe Rešada Prtinca

Izložba slika "Stars and Trees" novopazarskog umjetnika Rešada Prtinca bit će otvorena u petak, 15. decembra, 2023. godine u Galeriji MMC.

Novopazarski umjetnik, Rešad Prtinac, predstavit će nove slike svojim sugrađanima u Galeriji MM Centra u petak.
On je do sada samostalno izlagao svoje radove šest puta u Novom Pazaru, a pva izložba nosi naziv “Stars and trees”.

“… Kroz seriju “Zvezde i drveće”, Rešad Prtinac nas poziva na putovanje kroz njegov emotivni pejzaž, gde se susreću nebeski elementi i zemaljski pejzaži, stvarajući čaroban spoj svetlosti, senki i boja. Ove slike ne samo da oduzimaju dah, već i pozivaju posmatrača da istraži dublje značenje priče koju autor želi ispričati kroz svoje umetničko stvaralaštvo. Njegovo umetničko delo često istražuje harmoniju između neba, zvezda i prirodnog okruženja, čime stvara jedinstvenu atmosferu na platnu. Slikarski izraz Rešada Prtinca odlikuje se pažljivim pristupom detaljima i upotrebom akrilika koji donose živopisnost i energiju”, kazao je prof. dr. Ervin Ćatović.

Rešad Prtinac je Fakultet likovnih umetnosti, u klasi profesora Hilmije Ćatovića, završio u Prištini 1998. godine. Jedan je od osnivača Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika (SULU), a sada obavlja funkciju Sekretara SULU-a. Pedagoškim radom se bavi od diplomiranja 1998. godine i radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi „Stefan Nemanja“.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime