15/04/2024
24.4 C
Novi Pazar

Udruženje Svetionik pokrenulo kampanju „Doniraj stipendiju“, prijavljeno preko 640 učenika i studenata

Udruženje „Svetionik“ iz Novog Pazara i ove godine je pokrenulo kampanju „Doniraj stipendiju“, sa voljom da se pruži potpora učenicima i studentima, kojima je potreban ovaj vid podrške.

IZVOR:behar.tv

Prijave za ovogodišnju stipendiju zvanično su završene. Predsjednik Udruženja Svetionik Mirza Aličković, istakao je da se ove godine prijavilo oko 640 mladih ljudi. Stipendije su namijenjene srednjoškolcima i studentima, a cilj programa je obezbjeđivanje finansijskih sredstava i pružanje neformalnih obuka za lično usavršavanje.

„Nama je cilj da kao i prošle godine obezbijedimo 450 stipendija i nadamo se da ćemo u tome uspeti. Imamo tri glavna kriterijuma, gledamo da li je osoba bez jednog ili oba roditelja, da li dolaze iz socijalno ugroženih porodica ili  konkurišu na osnovu njihovog uspjeha tokom školovanja. Sva tri kriterijuma dolaze u obzir i na osnovu toga komisija određuje ko će dobiti stipendiju, a koga ćemo nažalost morati da odbijemo“, kaže predsjednik tog udruženja.

Aličković je pozvao sve građane i sandžačku dijasporu da podrže projekat, doniraju i olakšaju mladim ljudima da steknu diplome i na taj način pomognu svojoj zajednici, jer, kako je istakao, od uspješnosti kampanje zavisi koliko će stipendija biti dodijeljeno.

Rezultati prijava se mogu očekivati u februaru mjesecu, naredne 2024. godine. Stipendisti Svetionika kazali su da im stipendija pruža  novčanu i edukativnu podršku, i poručili budućim stipendistima da iskoriste svaku priliku koju im organizacija Svetionik nudi  ovim programom.

„Stipendija mi je pružila jednu vrstu novčane podrške, uticala je na mene kao jedna vrsta motivacije za bolji akademski uspeh. Radionice u okviru stipendija su obrazovnog tipa, i svako na osnovu svojih interesa može odabrati kakvu će radionicu da sluša“, rekao je Dženan Crnčanin, student DUNP-a.

„Svetionik je uvijek tu za nas, kada su u pitanju finansije, ali i naše neformalno obrazovanje. Stipendijom sam plaćala svoje knjige i treninge“, kazala je Merjema Kahrimanović, studentica psihologije.

Na sajtu „svetionik.rs“ nalaze se informacije o načinu doniranja za stipendije. Prikupljanje sredstava ide online, putem sajta Svetionika, uplatom na žiro račun ili lično, dolaskom u prostrorije te organizacije u Novom Pazaru.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime