29/04/2024
10.4 C
Novi Pazar

Preliminarni rezultati lokalnih izbora u Novom Pazaru

Uporedni prikaz izbora 2020. i 2023. godine

Prema preliminarnim rezultatima lista Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić ima 17 289 glasova što je za 1 364 glasa manje od prošlih lokalnih izbora. Sa ovim brojem glasova SDP će najvjerovatnije imati dva odbornika manje u Skupštini grada Novog Pazara.

Lista Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić na ovim izborima ima 905 glasova manje tj. 4 412 glasova i jednog odbornika manje nego u prethodnom sazivu.

Primjetan je porast glasova kod dvije bošnjačke stranke, Stranka pravde i pomirenja i Stranke demokratske akcije Sandžaka.

U novom sazivu SPP će imati 12 odbornika, jednog odbornika više od prošlog saziva i SDA 10 odbornika, takođe za jednog odbornika više.

U skupštinu grada ulazi i Građanski pokret Sandžaka koji je vodio kampanju “Za život dostojan čovjeka”. Oni će u ovom sazivu, prema dosadašnjim informacijama, imati jednog odbornika.

Prema preliminarnim rezultatima liste Bošnjačko Srpski savez – BOSS Samir Tandir, Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju i Novi Pazar protiv nasilja – Marinika Tepić – Benjamin Birđozlić nisu prošle cenzus.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime