17/05/2024
11.9 C
Novi Pazar

Protest u Beogradu: Dokaze o neregularnostima predali RIK-u, Tepić i Aleksić najavili štrajk glađu

U Beogradu se održava protestni skup koalicije „Srbija protiv nasilja“ nakon jučerašnjih parlamentarnih i lokalnih izbora. Skup je započet ispred Skupštine Srbije, a potom je kolona došla do zgrade Republičke izborne komisije (RIK) kako bi predstavnici ove koalciije predali dokaze o izbornim neregularnostima u Beogradu. Zahtevaju poništavanje izbora u glavnom gradu, dok su Miroslav Aleksić i Marinka Tepić čak i najavili početak štrajka glađe upravo do poništenja beogradskih izbora.

Ispred RIK-a se osim političara okupio i veći broj građana. Oni takođe zahtevaju poništavanje izbora, uzvikuju „lopovi“, „uaaa“, ne damo Srbiju“, ne damo izbore, „Vučiću, lopove“.

Ispred ove zgrade je postavljena zaštitna ograda. U jednom trenutku je došlo do okršaja, kada je, kako piše N1, grupa momaka pokušala da ukloni ogradu, a u tome pokušali da ih spreče okupljeni na protestu „Srbija protiv nasilja“.

Ograda je potom i delimično probijena. Građani su u jednom trenutku bacali jaja i druge predmete na prozore RIK-a, nakon čega su organizatori iz „Srbija protiv nasilja“ pozvali da se to ne čini.

Nosioci ove liste pozvali su potom da se ne dozvoli održavanje sednice Republičke izborne komisije koja je planirana za 21.00 časova, navodeći da će ostati u zgradi ove institucije da „borave i žive“ do ispunjenja zahteva.

Dešavanja ispred CIK-a uživo pratite ovde

Za to vreme, Ana Brnabić, poručuje da se „nastavlja niz genijalnih poteza i jasnih planova Đilasove opozicije“.

„Najnoviji: upašće u RIK sa željom i namerom da tamo i ostanu! Zašto, kako – nema veze, važno da prave haos i da nekog maltretiraju“, navela je.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime