27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Jusufović: Pobeda SDP-a kristalno jasna, ko gubi ima pravo da se ljuti

Član Predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović izjavio je danas da je pobeda ove stranke na izborima „kristalno jasna“, te da opozicione partije manipulacijom pokušavaju da opravdaju svoj poraz.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ova partija od ukupno 99 biračkih mesta u Novom Pazaru na kojima su sve stranke imale kontrolore, pobedila na 56.

„Svi kontrolori mogu da potvrde da je izborni proces tekao potpuno normalno i bez problema, i svi su dobili podatke koji se unose u kompjuterski sistem koji izračunava mandate , a taj sistem je isti za za celu Srbiju, ne samo za Novi Pazar. Dakle, to ne određuje Beograd ili bilo ko drugi, već je sistem takav“, rekao je Jusufović.

On tvrdi i da je teoretski Građanski pokret Sandžaka (GPS) osvojio dodatnih 300 ili 400 glasova, da bi dodatni odbornički mandat išao sa kvote Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, te da bi u konačnici ta moguća koalicija opet imala isti broj mesta.

Dodao je da “onaj ko gubi ima pravo da se ljuti” ali ne i da poziva građane na demonstracije, nemire i na unošenje destabilizacije u društvo.

„Ne želimo nestabilnost u Novom Pazaru, već da se nova struktura vlasti što pre formira kako bi se nastavilo sa radovima i projektima. U proteklih 15 godina smo radili na tome da izbori ne budu na život i smrt, već da sve protiče u demokratskom procesu“, dodao je Jusufović.

On je pozvao predstavnike sve tri liste da „ne dolivaju ulje na vatru, koju su sami zapalili“, i da ne pokušavaju da stvaraju problem koji ne postoji.

Predstavnici SPP, SDA Sandžaka i GPS proglasili su sinoć pobedu na lokalnim izborima u Novom Pazaru i pozvali građane da na današnjem protestu odbrane izbornu volju.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime