27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Melajac: Formiranje vlasti u rekordnom roku, pregovori u toku

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru Vahidin Melajac izjavio je danas da će nova vlast u ovom gradu biti formirana u „rekordnom roku“, te da se o tome već pregovara sa tradicionalnim koalicionim partnerom Srpskom naprednom strankom (SNS).

On je na konferenciji za novinare rekao da je ova partija i na republičkim izborima ostvarila odlične rezultate te da će u novom mandatu imati do sada najveću zastupljenost.

„Prvi koraci u konstituisanju skupštine biće preduzeti već do kraja ove godine i pregovori na svim poljima idu odlično. Naša lista ostvarila je veliki uspeh i nije bilo lako u najsloženijoj političkoj sredini ostvariti petu uzastopnu pobedu. Od Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka smo imali duplo, a od Stranke pravde i pomirenja (SPP) 70 odsto više glasova“, rekao je Melajac.

Dodao je da su napadi na njih i pozivi na proteste i nemir počeli zbog „nervoze i panike u opozicionim redovima“.

„Na prošlogodišnjim izborima SPP je imala 36.000 glasova a na ovim 28.000, što znači da im je za godinu dana podrška birača opala za oko 30 odsto“, istakao je Melajac.

On smatra da je to što predstavnici tri liste pozivaju građane iz Sjenice i Tutina da dođu na sutrašnji protest u Novi Pazar nedopustivo, te da ne treba dozvoliti da oni utiču na izbornu volju naših sugrađana.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime