27/04/2024
14.2 C
Novi Pazar

Ugljanin: Enormna krađa, sporni su svi mandati SDP

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin ponovio je danas tvrdnju da su tri opozicione partije na lokalnim izborima u Novom Pazaru„drastično“ pokradene.

On je „razmere krađe glasova“ apostrofirao ocenom da, zapravo, nije sporan jedan odbornički mandat koji određuje buduću skupštinsku većinu, „Sporni su svih 18 mandata SDP-a Rasima Ljajića, a odgovor se krije u vrećama sa glasovima“, ocenio je Ugljanin.

Ugljanin je ovom prilikom pozvao predstavnike izborne liste SNS-SPS-SRS, „koje poštuje i čiji mandati nisu sporni“, da se drže po strani u ovom unutarbošnjačkom sporu, „Pozivam ih da ostanu uzdržani, dok mi ne između sebe ne rešimo ovu stvar“, rekao je Ugljanin.

On je na konferenciji za novinare izjavio da, „iako znaju u kakvoj državi živimo, a da bi ispoštovala zakonske procedure“, ta partija priprema i tužbu sudu.

Prema Ugljaninovoj oceni, sporna situacija se i pre suda može rešiti na nekoliko načina.

„Da Komisija (GIK) dozvoli kontrolu kompletnog izbornog materijala, ili proglasi konačnim rezultate da tri liste u zbiru imaju 24 odbornika, ili da se ponište izbori od 17. decembra a zatim sprovedu novi, „pod jednakim izbornim uslovima za sve učesnike“.

Na pitanje da li su navedene primedbe i uvrstene u izvestaj sa sednica GIK-a, Ugljanin je odgovorio da je to pitanje za Izbornu komisiju.

“Mi nismo dobili pisani odgovor od Gradske izborne komisije po ovim zahtevima”, pojasnio je.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime