01/05/2024
18.8 C
Novi Pazar

Ibrahimović: Nakon godinu dana ispunjen samo deo zahteva

Jedan od organizatora prošlogodišnjeg skupa „I naša deca imaju pravo da žive“ u Novom Pazaru Haris Ibrahimović izjavio je danas da ni nakon godinu dana nisu ispunjeni svi zahtevi koji su meštani naselja Mur tražili od Gradske uprave i nadležnih institucija.

Povod za protest koji je organizovan u decembru prošle godine bila je saobraćajna nezgoda koja se tada dogodila u naselju Mur, a u kojoj je stradala petnaestogodišnja devojčica koju je kolima udario sedamnaestogodišnjak sa probnom vozačkom dozvolom.

Meštani naselja Mur tada su lokalnoj samoupravi predali zahteve kojima su tražili obezbeđivanje trotoara, kamera i usporivača saobraćaja na nesigurnim deonicama, redovnije policijske kontrole i obezbeđivanje jasnih pešačkih prelaza na tim mestima.

Ibrahimović je radiju Sto plus rekao da su u proteklih godinu dana postavljeni fizički usporivači, jedan pokazivač brzine, te da su obeleženi pešački prelazi.

„Iako su neki zahtevi ispunjeni, ipak nisu preduzete konkretne ozbiljne mere niti nam je poznato da je prezentovan plan realizacije traženih zahteva. Deonica nije pokrivena kamerama, nisu postavljeni svetleći semafori, a nisu urađeni ni trotoari. To su sve bili neki od zahteva“, rekao je Ibrahimović.

Smatra da to što u proteklih godinu dana niko nije stradao na kritičnoj deonici ipak jeste uspeh svih građana Novog Pazara jer su se neki zahtevi realizovali.

„Apelujem na opštinske i republičke vlasti da ozbiljno shvate ovaj problem i što pre pristupe njegovom konačnom rešavanju“,zaključio je Ibrahimović.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime