27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Zašto otići iz Novog Pazara kada sve što želiš možeš biti i ovdje

Zerina Bogućanin, mlada umjetnica iz Novog Pazara na pitanje da li je razmišljala da ode iz svog rodnog grada, odgovara pitanjem "zašto". Nova sezona podkasta "KonTAKT" počinje na portalu TAKT koji je do sada emitovao ukupno 50 emisija. U prvoj emisiji, treće sezone, gošće podkasta bile su Zerina Bogućanin i Zajda Bogućanin Hodžić, dvije mlade umjetnice koje su osnovale svoj brend "Zezaboo".

U razgovoru sa njima, došlo je i do pitanja da li su razmišljale otići iz Novog Pazara i isti posao raditi u drugoj državi, Zerina je odgovorila pitanjem “zašto”.

“Zašto otići iz Novog Pazara kada sve što želiš možeš biti ovdje, u svom gradu. Danas kada imamo mogućnost da putem interneta prodajemo proizvode i na kraj svijeta, zašto ići bilo gdje. Mislim da je jedina barijera koja nam ne dozvoljava da se ostvarimo u svom mjestu zapravo u nama samima”, kazala je Zerina.

Ona je diplomirana slikarka i 2018. godine došla je na ideju, zajedno sa svojom sestrom Zajdom da osnuju brend “Zezaboo” pod kojim rade unikatne teksas jakne, nakit, marame i još mnogo toga.
Zapratite njihov profil i naravno pogledajte novi podkast klikom na link ispod.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime