06/05/2024
21.2 C
Novi Pazar

Policija spriječila koncert Radeta Šerbedžije i istjerala sve iz dvorane, on održao koncert u parku

Legendarni glumac Rade Šerbedžija trebao je održati koncert u kinu u Baču (Vojvodina), ali je policija onemogućila koncert u posljednjem trenu te ga je Šerbedžija održao u parku.

IZVOR:etto.ba

Naime, samo nekoliko sati prije koncerta došlo je do skandala, kada su Šerbedžiji pokušali spriječiti nastup, jer je organizator, navodno, pristaša opozicije, piše Nova.rs.

Policajci su upali u dvoranu i naredili da se iznese oprema za koncert, pozivajući se na naređenje koordinatora SNS za Bač. Nejasno je za šta je nadležan taj koordinator. To je neka interna ‘titula’ – koordinator SNS za Bač. Rade Šerbedžija je došao dan ranije, obilazio je manastire, grad, družio se s ljudima. On obožava Bač i nedopustivo je da neko ko toliko promovira ovaj naš narod i toliko radi za njega, bude na taj način diskriminiran, izjavio je organizator Zdravko Vulin za Nova.rs.

Ipak, uprkos opstrukcijama, koncert je održan u parku kako 400 ljudi koji su kupili karte ne bi ostali uskraćeni.

Šerbedžija je koncert započeo riječima: “Jao onima koji zatvaraju vrata umjetnosti”.

“Mi ćemo održati mali koncert tu, pa koliko izdržite. Ja mogu na hladnoći, ja sam Ličanin, poručio je okupljenima i dodao: “Idemo dečki, Barbara, to je ona revolucionarna pjesma zbog koje se vlast treba bojati.”

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime