04/05/2024
9 C
Novi Pazar

Nova Svetionikova kampanja za doniranje stipendija

Udruženje građana “Svetionik“ pokrenulo je kampanju “Doniraj stipendiju” za novčanu podršku srednjoškolaca i studenata sa dobrim ocenama, bez roditeljskog staranja ili koji žive u teškim uslovima.

Oni su pozvali sve one koji su u mogućnosti da donacijama na platformi donacije.rs ili svetionik.rs podrže njihovu akciju.

Predsednik ove nevladine organizacije Mirza Aličković kaže da ovom akcijom žele mladima da pokažu da cene njihove uspehe, da se znanje i upornost isplate, ali i da stipendija koju dobiju bude značajna podrška tokom školovanja.

“Posebno ćemo prilikom odabira stipendista voditi računa i o socijalnom položaju porodice iz koje dolaze. Ovo radimo godinama unazad i imamo ogromno poverenje zajednice. Naše udruženje više od decenije sa po 60.000 dinara na godišnjem nivou stipendira 450 studenata i učenika, a naši donatori su ugledni pojedinci i rukovodioci kompanija, koji žele da podrže mlade tokom njihovog obrazovanja i budu im neophodna podrška”, rekao je Aličković.

On je pojasnio da se ovom akcijom stipendistima ne pruža samo finansijska podrška, već im je omogućeno i neformalno obrazovanje, odnosno pohađanje brojnih predavanja, seminara, tribina, radionica i okruglih stolova sa predavačima, stručnjacima iz zemlje i regiona.

“Ove godine se prijavilo preko 500 studenata i učenika. Pred komisijom je težak zadatak, većina kandidata ispunjava uslove da dobije stipendiju. To su sve vredna i pametna deca i teško nam je da ih odbijemo, ali u nedostatku novca mi nismo u mogućnosti da svima obezbedimo stipendiju”, rekao je Aličković.

Šta je projakat Doniraj stipendiju, čemu ona služi i načine na koje možete donirati možete saznati OVDE.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime