29/04/2024
19.2 C
Novi Pazar

SPS: Čekamo poziv SDP-a, za sad bez drugih pregovora

Zvanični pregovori dosadašnjih koalicionih partnera Sandžačke demokratske partije (SDP), Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) o formiranju većine u Novom Pazaru još uvek nisu započeli, saznaje radio Sto plus u krugovima bliskim ovdašnjim socijalistima.

“Nadamo se i čekamo poziv Sandžačke demokratske partije. Verujemo da ćemo do kraja ove nedelje sesti za sto i dogovoriti se lako, kao i što smo i do sada zajedno radili i sarađivali”, rekao nam je izvor u Gradskom odboru SPS-a.

Koalicija “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” u novom sazivu lokalnog parlamenta imaće pet odbornika, od kojih je jedan iz redova SPS-a.

Taj jedan mogao bi da bude odlučujući u formiranju vladajuće većine, zbog čega već par nedelja kolaju priče da su socijalisti spremni da “okrenu leđa dosadašnjim partnerima” i priklone se opoziciji.

Društvenim mrežama kruži i fotografija rukovanja lidera Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića i socijalista Ivice Dačića uz natpis da je “dogovorena nova vlast u Novom Pazaru”.

“Fotografija je od ranije i nije bilo susreta i pregovora Zukorlića i Dačića o formiranju vlasti u Novom Pazaru. Ne negiramo da je bilo neformalnih kontakata i razgovora na centralnom nivou između dve partije, ali ne i na lokalnom. Naše instrukcije iz centrale su da prvo razgovaramo i probamo da se dogovorimo sa dosadašnjim partnerima”, naveo je naš izvor među socijalistima.

Na proteklim lokalnim izborima u Novom Pazaru lista Sandžačke demokratske partije osvojila je 19 mandata, Stranke pravde i pomirenja 12, SDA Sandžaka 10, koalicije SNS – SPS – SRS pet, dok će Građanski pokreta Sandžaka imati jednog predstavnika u lokalnom parlamentu.

Prošle nedelje SDP je pozvala sve izborne liste na pregovore o formiranju vlasti, a u međuvremenu su naveli da su “imali razgovore” sa SDA Sandžaka, što su, indirektno, potvrdili i u stranci Suljemana Ugljanina.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime