15/04/2024
24.4 C
Novi Pazar

Mahmutović: Roditeljska pratnja besplatna, ako lekari tako procene

Roditeljima koji su pratnja bolesnoj deci na Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru, boravak se ne naplaćuje ukoliko lekari procene da je detetu neophodan pratilac, rekao je danas vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutović.

On je novinarima rekao da je obaveštenje koje se pre nekoliko dana pojavilo na vratima te ustanove o plaćanju boravka „nesmotreno protumačeno, te da je ta ustanova jedna od retkih koja ima obezbeđene uslove za pratnju dece“.

„Kada lekari procene da detetu nije neophodan pratilac, a porodica želi da ostane tada se boravak plaća, u suprotnom je ta usluga uvek bila i biće besplatna. Naše odeljenje već 20 godina sprovodi „baby friendly“ program i imamo uslove za pratnju jer svaka soba ima svoje kupatilo i krevete za majke“, pojasnio je Mahmutović.

Dodao je da je sporno obaveštenje u međuvremenu uklonjeno.

Prethodnih dana društvenim mrežama kružila je fotografija sa obaveštenjem da se na Dečijem odeljenju pratnja za majku čije je hospitalizovano dete starije od tri godine, naplaćuje 1.200 dinara po danu.

U obaveštenju koje je izazvalo burne reakcije, je između ostalog stajalo i da će u slučaju neplaćanja sestra ili doktor koji otpuste dete sami snositi troškove.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime