15/04/2024
24.4 C
Novi Pazar

Prigovori na uvećane račune  za struju | Video

Tokom posljednjih par mjeseci računi za električnu energiju znatno su uvećani. Građani Novog Pazara izražavaju nepovjerenje zbog iznosa za utrošenu električnu energiju, i ističu da im odgovori na poslate prigovore ne dolaze.

IZVOR:behar.tv

Tokom posljednjih par mjeseci računi za električnu energiju znatno su uvećani. Građani   Novog Pazara izražavaju nepovjerenje zbog iznosa za utrošenu električnu energiju, i ističu da im odgovori na poslate prigovore  ne dolaze.

Poslušajte šta o tome kažu građani sa kojima smo razgovarali.

„Račun je uvećan malo u odnosu na prethodne račune, a poskupljenje struje nije trebalo baš u ovom trenutku, mogli su da sačekaju još malo da počne sezona rada, da mi sezonski radnici stanemo na noge, recimo od leta da bude, nisu baš morali sad, izabrali su baš loš trenutak. Ali dobro, država je takva, stanje je tako, narod se baš mnogo i ne pita šta ćemo i kako ćemo, drugi donose odluke, mi smo tu samo da se pomirimo sa tim, da kažemo pristajemo i šta drugo“.

„Kod mene je bilo sve u redu i platio sam, redovno izmirujem, vodim evedenciju o svojoj potrošnji i nikad nemam problema“.

„Pa ne znam, ja sam došla zbog nejasnoća, upravo zbog tog povećanja, ali se ispostavilo da je kasnilo proknjižavanje uplate i ništa više“

„Nisam dobio račun, živim u Kragujevcu, dolazim kod roditelja, računi se ne ispostavljaju građanima, nego idu od ruke do ruke, pa da li će da ga zakači na vrata ili ne, pa krivite onda državne institucije. Poskupljava sve, trend je to“.

„Uvećani su drastično, dali su mi brojeve telefona da se obratim njima, niko se ne javlja. Moram od sopstvene režije da plaćam da se provjerava strujomer, to je sve što imam da vam kažem. Drastično. Prošlog mjeseca mi nije stigao račun. Prigovor sam pisao, moram imejl da šaljem, šta će biti ne znam“.

„Kradu lopovi, kradu katastrofa“.

„Ja ne znam, to djeca plaćaju. Ne znam šta da vam pričam, isključen sam, ko“..

„Pa nema šta da mislim, oni tako donose zakon. Sad mi kaže čovjek sve je od danas poskupelo mnogo“.

„Zadnja dva mjeseca nisam platila, dolazi nula kilovata, nije očitano“.

„Nisam platio račun za struju, sistem ne radi. Često se to dešava, već od Nove godine. Ima i poskupljenja, duplo je struja poskupela, mi kao građani nismo obavešteni o tome, zaista nije normalno, ne može da se izdrži, jer je dupla struja. Sistem ne radi, a računi pristižu, ja ne znam kako računi pristižu, ako sistem ne radi, sad mi nije to jasno uopšte. Zaista neko mora da odgovara za to. Ugroženi smo, dođemo da podmirimo troškove, prema državi, prema nama lično što nam treba, ali nismo zadovoljni“.

Elektroprivreda Srbije je u januaru primila oko 9,000 pritužbi na račune za struju, a redakciji Behar još uvijek nije stigao odgovor o mogućim razlozima uvećanja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime