27/04/2024
18.8 C
Novi Pazar

Skupština bira gradonačelnika

Skupština Novog Pazara počela je danas prvo zasedanje u novom sazivu tokom kojeg će odobornici raspravljati i birati gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Pre rasprave o dnevnom redu izvršiće se dodela mandata odbornicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu jer su Sulejman Ugljanin, Emin Čelić, a potom i Nafilj Sejdović dostavili izjave o neprihvatanju odborničkih mandata.

Takođe, biće potvrđen i mandat Banetu Milosavljeviću sa liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” pošto je na konstitutivnoj sednici izabrana odbornica Jelica Jaćović podnela ostavku, a Gradimir Nedeljković se odrekao mandata.

Članovi lokalnog parlamenta onda bi trebalo da raspravljaju o izboru Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja, posle čega će uslediti izbor izvršnih organa.

Predsednik Skupštine Novog Pazara Samir Lekić za gradonačelnika je predložio člana Sandžačke demokratske partije Nihata Biševca, koji je na toj poziciji od 2016. godine, pa će mu, ukoliko bude izabran, to biti treći mandat.

U biografiji Biševca dostavljenoj odbornicima navodi se da je rođen 9. januara 1964. godine u Novom Pazaru i da je završio Ekonomski fakultet u Prištini.

Radio je kao profesor u Ekonomsko-trgovinskoj školi, bio je direktor Sportskog saveza Novog Pazara i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

U skupštinskom materijalu nema informacija o tome ko je kandidat za zamenika gradonačelnika, a prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, to će biti Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke (SNS).

Marinković je rođen 6. novembra 1977. godine u Novom Pazaru i završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Profesionalnu karijeru započeo je u jednoj banci, da bi od marta 2007. godine počeo da radi u Pravnoj službi i vrši funkciju zamenika direktora “Gradske čistoće”.

U decembru 2018. godine izabran je za vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, a za zamenika gradonačelnika Novog Pazara u novembru 2021. godine.

Još uvek nisu poznati ni svi kandidati za članove Gradskog veća, a spekuliše se da bi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke za te pozicije mogla da kandiduje Nikolu Jolovića, predsednika Gradskog odbora te partije u Novom Pazaru, kao i dosadašnje članove gradske vlade Nikolu Milenkovića i Tihomira Ratkovića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime