27/04/2024
17.4 C
Novi Pazar

Svetionik raspisao konkurs za podršku neformalnim grupama

Udruženje građana "Svetionik" iz Novog Pazara, u okviru projekta "EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji", podržaće ukupno 10 projekata neformalnih grupa iz centralne i zapadne Srbije.

Maksimalna vrednost projekta je 235.000 dinara (2.000 evra), a namenjena je grupama pojedinaca okupljenih oko rešavanja nekog problema u zajednici, koja broji najmanje tri osobe.

Iz ovog udruženja navode da se u okviru projekta mogu sprovoditi kampanje za podizanje svesti lokalnog stanovništva o određenom problemu, uređenje javnog prostora ili angažovanje zajednice kroz različite formate, među kojima su peticije, tribine i ulične akcije.

“Biće vam pružena finansijska i mentorska podrška, pri rešavanju konkretnog problema u vašoj zajednici”, piše u saopštenju.

Kako ističu, od neformalnih grupa se očekuje da deluju i rade u svojoj lokalnoj zajendici, da doprinesu njenoj dobrobiti i rešavanju konkretnih problema koje one imaju.

Ovaj projekata usmeren je na osnaživanju procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji (EU) kroz kreiranje podsticajnog okruženja za civilno društvo i aktivno učešće aktera van sistema javne uprave u procesima donošenja odluka.

Rok za slanje preloga projekata je 6. mart ove godine.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime