20/05/2024
23.2 C
Novi Pazar

Rektorski kolegijum DUNP: Netačni, grubi i zlonamerni navodi Sindikata

Rektorski kolegijum Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) ocenio je danas “netačnim, grubim i zlonamernim” navode Granskog sindikata “Nezavisnost” o “dramatično lošem stanju” na toj visokoškolskoj ustanovi.

U odgovoru te visokoobrazovne institucije na saopštenje Sindikata stoji da njihovi navodi “imaju za cilj interese uske grupe zaposlenih, a nikako interese mladih ljudi koji se školuju, niti najvećeg dela zaposlenih”.

“Postavljeni zahtevi nisu sindikalni, već interesni i politički, jer su usmereni na rušenje organizacione strukture univerziteta, ustanovljene još prilikom njegovog osnivanja. Sindik je hteo da teškim optužbama natera rukovodstvo da ne sankcioniše njegove članove koji su se o zakon ili druge normative ogrešili”, saopštio je rektorski kolegijum.

Iz tog organa su istakli da Sindikat “Nezavisnost” na Državnom univerzitetu ima “samo 36 članova”, a da je u toj visokoškolskoj instituciji zaposleno 226 nastavnika, saradnika i administrativnih radnika.

Na navode i optužbe Sindikata, poslali su odgovore koje možete pročitati OVDE.

Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost” Državnog univerziteta u Novom Pazaru ocenio je ranije da je stanje na toj visokoškolskoj ustanovi poslednjih par godina, a naročito otkako je za rektorku izabrana Zana Dolićanin, “dramatično loše”.

Sindikat je u saopštenju za javnost istakao da takvo stanje karakteriše donošenje niza nezakonitih mera, akata i propisa čiji je cilj “omogućavanje neograničene vladavine rektorke i uskog kruga ljudi, kojima je okružena”, a koji se “protivzakonito imenuju i postavljaju na najvažnije funkcije na Univerzitetu”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime