06/05/2024
21.4 C
Novi Pazar

Zaposleni na Državnom univerzitetu najavili štrajk upozorenja

Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost” Državnog univerziteta u Novom Pazaru najavio je danas polusatni štrajk upozorenja za sredu 28.februara u holu te visokoškolske ustanove.

Štrajk se, kako navode organizuje zbog bahatog i diskriminatrnog odnosa rukovodstva ove ustanove prema zaposlenima, a posebno zbog degradirajućeg i protivpravnog odnosa prema članovima tog sindikata.

Ovaj Sindikat od rukovodstva DUNP-a između ostalog traži da kroz dijalog uđe u proces izmene Statuta univerziteta, donese Pravilnik o radu, te da prestane sa šikaniranjem članova sindikata i vršenjem pritiska na njih.

Sve zahteve Sindikata pogledajte OVDE.

Studentski parlament Državnog univerziteta danas je u saopštenju za javnost odbacio navode Granskog sindikata “Nezavisnost”, ističući da se neće uključivati u obračune profesora i uprave te visokoškolske ustanove.

Oni su istakli da su predstavnici studenata zastupljeni sa 20 odsto u stručnim organima i telima tog univerziteta i da imaju pravo glasa onda kada se odlučuje o pitanjima u vezi sa studentskim pravima i standardom.

“Uzburkavanje javnosti može kao posledicu imati stvaranje negativnog imidža u očima mladih ljudi, budućih studenata ovog Univerziteta“, navedeno je, između ostalog, u saopštenju.

Podsećamo, da je Sindikat stanje u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi poslednjih godina, a naročito otkako je za rektorku izabrana Zana Dolićanin, ocenila kao dramatično loše.

DUNP je takve navode Sindikata označio kao netačne, grube i zlonamerne, te da za cilj imaju interese uske grupe zaposlenih.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime