04/05/2024
13.7 C
Novi Pazar

Miljanu Miniću nagrada USNS

Novinar radija Sto plus i RTV Novi Pazar, dopisnik Novinske agencije Beta i “Mozzartsporta”, Miljan Minić dobitnik je nagrade “Dopisnik godine” koju dodeljuje Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS).

U obrazloženju žirija navodi se da se Minić “posebno istakao isprativši do detalja euforiju nastalu u Pazaru pošto su za taj klub potpisali Adem Ljajić i Sejduba Suma”.

Nagrada “Zlatni mikrofon” za najboljeg komentatora pripala je Darku Plavšiću sa Sportkluba, “Zlatno pero” za autora najboljeg teksta dobio je Aleksandar Joksić sa portala Mozzartsport, dok su priznanja za najbolje mlade novinara pripala Eleni Delovoj (Sportski žurnal) i Urošu Samardžiću (Arena sport).

Priznanje za eksluzivni prilog pripalo je Milošu Paniću sa Radio Beograda, najbolju TV priču Vladimiru Pajiću, dok su autori izdavačkog poduhvata godine Kristina Tomić sa Arena sporta i Aleksandar Miletić.

Novinarka godine je Nina Kolundžija sa TV Prva, najbolji kamerman Jovan Jovanović, a fotograf Dragana Stjepanović.

Dodeljene su i tri nagrade za životno delo i to Dušanu Baboviću, dugogodišnjem fotoreporteru Sporta i Radovanu Maksimoviću direktoru Sportnetwork-a, te posthumno uredniku sportske rubrike u Večernjim novostima Arseniju Šoškiću.

Za najbolje sportiste Srbije u prošloj godini, u izboru USNS, proglašeni su Ivana Španović i Novak Đoković.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime