27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Još 10 komunalnih milicionara uskoro odlazi na obuku

Od 30 kandidata koji su se prijavili na javni poziv za obavljanje poslova komunalnog milicionara u Novom Pazaru, njih 18 je prošlo bezbednosnu i psihološku proveru, a sa 10 će biti sklopljen ugovor o stručnom osposobljavanju, saznaje radio Sto plus.

Načelnik ove službe Imer Jahović rekao je našem radiju da je sedam kandidata otpalo zbog nepotpune dokumentacije, te da je 23 poslato na bezbednosnu proveru.

“Tri kandidata nisu prošla bezbednosnu proveru, a 18 je bilo uspešno, dok za još dvoje čekamo rezultate. Nakon što kompletiramo taj broj, kandidati se šalju na proveru psihofizičkih sposobnosti i na kraju biramo 10 najboljih koji se upućuju na usavršavanje“, rekao je Jahović.

Dodaje da će novi milicionari najverovatnije imati patrolnu delatnost, te da će određeni delovi grada uvek imati pripradnike ove službe koji će se brinuti o komunalnom redu.

Javni poziv za izbor kandidata koji će obavljati posao komunalnog milicionara u Novom Pazaru ponovljen je u oktobru prošle godine, nakon što je prethodni javni poziv koji je Gradska uprava raspisala polovinom jula bio bezuspešan.

Komunalna milicija u Novom Pazaru je početkom ovog meseca dobila nove uniforme u drugačijoj boji i sa istim oznakama.

Ova služba je sa radom počela krajem januara prošle godine i trenutno ima 11 članova.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime