27/07/2024
22.7 C
Novi Pazar

Zećirović: DUNP da postupa trezveno i akademski

Predsednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović apelovao je danas na rektorat Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) da trezveno, akademski i principijelno postupa vodeći se primarno i jedino interesima društva.

On je u otvorenom pismu rektoratu istakao da broj onih koji su iskazali nezadovoljstvo ne sme biti merilo na osnovu kojeg će se procenjivati validnost, opravdanost i dubina poblema koje postoje.

“Da je makar i jedan član akademske zajednice podigao glas i ukazao na pogubnost i posledice koje mogu nastati usled problema i nedostataka koji su evidentni, mi kao društvo, a vi kao rukovodstvo naročito, smo dužni da, bez revolta, traženja bilo kakvih ’zadnjih namera’, revanšizma i proizvoljnih tumačenja, se zamislimo i usmerimo svu snagu i kapacitete kako bi se notirani problemi i poteškoće otklonili, a stvari dovele u očekivani red“, naveo je Zećirović.

On je istakao da roditelji, studenti, kolege i koleginice, te društvena javnost očekuju od tog univerziteta da adekvatno ponese odgovornost koju je preuzeo.

Podsećamo, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije “Nezavisnost“ na DUNP-u tvrdi da je stanje u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi poslednjih godina, a naročito otkako je za rektorku izabrana Zana Dolićanin, dramatično loše.

DUNP je takve navode označio kao netačne, grube i zlonamerne, te da za cilj imaju interese uske grupe zaposlenih.

Za sredu, 28. februara, najavljen je polučasovni štrajk upozorenja članova Sindikata u holu te visokoškolske ustanove.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime